Cellutitis is onschuldig

mrt 8, 2017

0

Cellutitis is onschuldig

Dat Cellutis ernstig voor je gezondheid zou zijn, is een mythe. Het enige wat er wel aan de hand is, is dat cellutitis er voor zorgt dat je huid minder mooi wordt. Mensen met een zogenaamde ‘sinaasappelhuid’ hebben een versotring in het bindweefsel. Het wordt een sinaasappelhuid genoemd omdat de huid een stuk stugger is en veel putten kent. Hoe wordt deze verstoring dan toch veroorzaakt? Dat komt door de vet of hormonen. Het is te vergelijken met ontsteking in de huid. Op je huid kun je precies zien waar de ontsteking plaatsvindt. Op deze plek is de huid net wat minder gaaf en mooi dan de rest.

Verder is het wel onschuldig en hoef je er niets tegen te doen indien gewenst. Cellutitis valt echter wel te behandelen. Hierbij moet wel worden gezegd dat cellutitis op sommige plekken oppassen geblazen is! Heeft u zelf last van cellutitis op uw boven dijbeen, onderbuik, bovenarm of nek? Dan kan daar een betekenis achter schuilen. Overleg altijd met uw huisarts en neem nooit alle informatie op het internet aan als feit!

Cellutitis kan op verschillende manieren worden veroorzaakt.

  • Ophoping van vetten
  • Een slechte afvoer van afvalstoffen
  • Slechte onderhuidse doorbloeding door de aderen
  • Een ongelijkmatige vochtverdeling

Zoals in het rijtje terug te lezen is, zijn er verschillende oorzaak die cellutitis kunnen veroorzaken. Een gezonde lijfstyle is altijd aan te raden om dergelijke symptomen te verminderen. Biologisch eten kan hierbij al een oplossing bieden. Voor het biologisch kweken van eigen producten is Growshop Amsterdam een optie. Dit is een tuincentrum dat gespecialiseerd is in het biologisch kweken van producten.

Bij de bovengenoemde punten moet ook worden vermeld dat de ene symptoom het andere beïnvloed. Zo gaat een slechte doorbloeding hand in hand met een slechte afvoer van afvalstoffen. Bij een slechte afvoer hiervan ontstaan vetten die zich ophopen. Dit kan leiden tot de sinaasappelhuid, oftewel cellutitis.