Waar moet je op letten bij het kiezen van een zorgverzekering

sep 20, 2019

0
dokter

Waar moet je op letten bij het kiezen van een zorgverzekering

Het kiezen van een zorgverzekering in 2020 kan erg lastig zijn. Er zijn immers veel verschillende zorgverzekering met ieder zo zijn voor- en nadelen. Daarnaast ligt het er natuurlijk aan of je een hoge eigen risico wil of dat je kiest voor hogere maandelijkse kosten. Dit hangt weer af van het feit of je veel ziekenhuisbezoeken hebt in het jaar.  Waar je allemaal op moet letten bij het kiezen van een zorgverzekering wordt in dit artikel aangegeven.

Kies niet altijd de goedkoopste optie!

Veel mensen kijken simpelweg alleen naar wat de goedkoopste zorgverzekering is. Baseer je keuze echter niet alleen op prijs. Zo hebben basis zorgverzekeringen bij de ene zorgverzekering meer in het pakket dan bij een andere basis zorgverzekering.  Bedenk daarom goed wat je nodig denkt te hebben. Anders kan het zomaar zo zijn dat je een onwijs groot bedrag gaat betalen voor dingen die niet in je basis pakket zitten, dit is natuurlijk zonde.

Besparen op je tandartsverzekeringen

Veel mensen hebben een tandartsverzekering. Ze betalen elke maand een bedrag en hebben hierdoor niet torenhoge rekeningen voor een wortelkanaalbehandeling of het plaatsen van een kroon. Toch kan het voordeliger zijn om geen tandartsverzekering af te sluiten.  Als je namelijk slechts 2 keer controle laat doen door een tandarts en nooit gaatjes of problemen hebt met je gebit, is het voordeliger om geen tandartsverzekering af te sluiten.

Er zijn verschillende websites die zorgverzekeringen met elkaar vergelijken op basis van prijs of mogelijkheden binnen een pakket. Doe daarom goed onderzoek voor je je zorgverzekering van 2020 afsluit. Niet alleen kan je hiermee geld besparen, maar kom je ook niet voor onaangename verrassingen te staan als je plots ziek wordt of bijvoorbeeld een cellulitis behandeling moet ondergaan.