Ongewenste haargroei

jan 19, 2017

0

Ongewenste haargroei

Sommige mensen ervaren het als lastig, voornamelijk de dames zullen hier last van hebben. De haargroei op de intieme delen, maar ook op de benen, oksels en af en toe zelfs de armen of de bovenlip. Voornamelijk de vrouwen maken zich schuldig aan het feit dat ze bijna al het haar van het lichaam af scheren. Dit komt door dat de vrouwen zich hierdoor minder vrouwelijk voelen, soms omschrijven ze het zelfs als onvrouwelijk en smerig. Maar waarom hebben we dan dat haar, want het heeft natuurlijk wel een functie, gehad, want anders hadden we het niet.

We kunnen het zo stellen, vele duizenden jaren geleden, hadden we over ons gehele lichaam haar. Dit was ervoor om ons lichaam warm te houden. De huid en het haar waren dikker, voller en meer waardoor het een bescherming bood tegen de kou. Door de evolutie heen is dit haar minder geworden dit komt door het feit dat we kleding zijn gaan dragen. De functie die het nu heeft is toch nog deels warmhouden. Wanneer we het namelijk koud krijgen, of een koude rilling krijgen, dan krijgen we kippenvel. Wat gebeurt er met kippenvel is dat de haren die we op ons lichaam hebben rechtovereind gaan staan. Je zal wel denken hoe kan dit er dan voor zorgen dat het ons warmer houdt. Dat gebeurt als volgt, door dat de kleine weinige haartjes die we hebben rechtop gaan staan, zorgen zij ervoor dat er als het ware een soort van luchtzakjes ontstaan tussen de haartjes. En we weten allemaal dat stilstaande lucht isoleert. Op deze manier wil ons lichaam ons warmhouden door middel van de haartjes die rechtop gaan staan met kippenvel.

Toch heeft het op sommige plekken niet echt heel veel nut meer, en kan het vaak als onhygi├źnisch ervaren worden. Daarom doet men er vaak graag aan om op deze plekken het haar weg te halen doormiddel van scheren of waxen, toch komen de haartjes op een relatief korte termijn weer terug. Wanneer je aan een IPL ontharen doet, zullen deze haren voor een langere duur weg blijven en is het ook minder pijnlijk dan met waxen. IPL ontharen kan je vergelijken met laser ontharen.