Injectables: fillers of Botox?

jan 13, 2017

0

Injectables: fillers of Botox?

Injectables zijn de laatste tijd populairder dan voorheen. Waar het vroeger voornamelijk door bekende artiesten, modellen of acteurs werd gebruikt, is het nu steeds normaler om een injectable behandeling te ondergaan. Je zou het kunnen zien als een boodschapje te halen bij de supermarkt; een afspraak maken voor een behandeling is zo gepiept. Vergelijken met andere cosmetische ingrepen is dit vrij goedkoop en daarnaast ook niet zo ingrijpend. De popularteit is goed te begrijpen, aangezien de injectables zirgen voor een jonger en ook strakker gezicht, iets wat we allemaal wel zouden willen hebben.

Injectables bestaan als Botox en als fillers. Maar wat is dan het verschil? Wat past beter bij jouw persoonlijke situatie, Botox of fillers?

Botox is een spierverslapper, wat ervoor zorgt dat je spieren ontspannen. Het brengt dus alleen verzwakking aan de spieren en zorgt niet voor een verdere volume. Het effect van de Botox die je door je behandelende arts laat injecteren, is afhankelijk van de hoeveelheid Botox in de injecties. Het effect kan zo’n drie tot zes maanden lang zichtbaar blijven.
Wanneer je iets wil laten doen aan je rimpels, zoals je kraaienpootjes, fronsrimpels en voorhoofdrimpels, is Botox de perfecte oplossing. Ook bij het tandenknarsen, overmatig zweten en veel hoofdpijn kan Botox een oplossing zijn. Bij Botox worden de lastige spieren uitgeschakeld.

Fillers daarentegen vullen als het ware de delen van je gezicht die ingezakt zijn en dus ook hun volume hebben verloren, bijvoorbeeld onder je ogen. Dit geeft je gezicht een jeugdiger effect. Het grootste verschil tussen Botox en fillers is dus dat een Botox injectie ervoor zorgt dat de spier als het ware tijdelijk worden uitgeschakeld, terwijl fillers juist het volume in het gezicht terugbrengen op de gewenste plaatsen.

Er bestaan verschillende soorten fillers; tijdelijke en permanente fillers. De tijdelijke fillers zijn ongeveer zes tot achttien maanden werkzaam.