Ooglidcorrectie voor zware en hangende oogleden

okt 30, 2017

0
oog

Ooglidcorrectie voor zware en hangende oogleden

Veel mensen krijgen er vroeg of later mee te maken. De oogleden worden met de loop der jaren zwaarder en kunnen hierdoor in meer of mindere mate hinder veroorzaken. Tegenwoordig is dit makkelijk op te lossen met een zeer kleine ingreep, namelijk een ooglidcorrectie.

De ingreep

Bij een ooglidcorrectie zorgt een gespecialiseerd arts ervoor dat er een klein stukje van het boven- of onderooglid wordt weggesneden. Overtollige huid wordt op deze manier verwijderd, waardoor dit geen hinder meer zal geven in het dagelijks leven.

Bij een ooglidcorrectie wordt er door middel van enkele kleine verdovingen zowel de oogleden zelf als het gebied rondom het oog verdoofd. De ingreep is niet heel ingrijpend. Dit wil zeggen dat u eigenlijk altijd gewoon na de ingreep weer zelf naar huis kunt gaan. Wel is het van belang om rekening te houden met het feit dat een chirurgische ingreep altijd even wat tijd nodig heeft om geheel te zullen zijn hersteld. Voor een ooglidcorrectie is dit niet anders.

Herstelperiode

Het herstel van een ooglidcorrectie zal een aantal weken in beslag nemen, maar eigenlijk zullen anderen alleen in de eerste zeven dagen na de ingreep aan u kunnen zien dat u een ooglidcorrectie hebt laten verrichten. Na de eerste week valt het nauwelijks meer op dat u een chirurgische ingreep hebt ondergaan. Dit komt mede doordat de littekens die u zult overhouden ten gevolge van de behandeling precies in de oogplooi vallen. Ze zijn dus nauwelijks zichtbaar voor het blote oog.

Heeft u ook last van verzwaarde of hangende oogleden en wilt u hier op eenvoudige en effectieve manier een passende oplossing voor vinden. Dan is het overwegen van een ooglidcorrectie zeker het aanraden waard. In een mum van tijd heeft u niet alleen minder last van uw ogen, u zult er weer een stuk stralender uitzien en uw zicht zal vele malen verbeteren.